hétfő, november 24, 2008

"Csakazértis" eljön a péntek


Ezúttal valóban nagyon rövid leszek, ennek pedig egy oka van: senkit nem szeretnék untatni az Európai Bíróság jogeseteivel és jogértelmezésével, ezzel töltöttem ugyanis az elmúlt napokat, méghozzá igen intenzíven (közel 500 oldalnyi mennyiségben). Hiába, ez a héten itt már megkezdődnek a vizsgák, jelesül pénteken vár rám egy laza 6 óra hosszás írásbeli EU jogból. Alig várom...na jó, inkább egyből szombat következzen csütörtök után. A francba ezt kellett volna kérnem a Mikulástól múltkor Rovaniemiben. Dehát ezen túl kell esni, hogy még egy kör szenvedés várjon rám a jövő szerdai második és egyben remélhetőleg utolsó itteni vizsgám formájában. Szívesen letudnám azt az addig hátralevő egyébként is reménytelenül rövidnek tetsző időt, de ha belegondolok, hogy utána már csak két hetem van hátra itt...egészen hihetetlen. De legalább mehetek haza karácsonyozni a családhoz, és belecsapni az otthoni újabb menet vizsgákba. Persze előbb választani kell egy témát az évfolyamdolgozathoz. Szerethető ám ilyenkor az egyetemista élet...
Ennyit a nyafogásról, csak hogy mindenki átérezze halmozottan hátrányos helyzetemet és elmorzsoljon egy könycseppet miattam, bár korántsem olyan vészes a helyzet, mint azt lefestettem. Pénteken bele is fért egy kis már-már szokásosnak mondható buli orndalen nemzetközi diákok által pusztított 10x10 négyzetméteres (ennél fogva gyakran világrekord közeli népsűrűségűvé alakuló) party-helyén. Na jó, igazából nem is volt olyan kicsi az a buli...sem pedig a hazafelé vezető 50 perces jeges-havas út.
Szombat délután pedig kellemes meglepetésben volt részünk, Zsuzsi és Gábor érkezett Narvikból nyelvvizsgázni, így egy esti...vagyis délutáni (igazából fölösleges a különbségtétel) kávézós-beszélgetős összejövetelre is sort tudtunk keríteni, hogy következő, hosszabb látogatásuk időpontját is rögzítsük. Nagyon nem mellesleg pedig ezúton is GRATULÁLUNK nekik vágyaik folyamatos valóra válásához, reméljük ezután is így lesz.
Szóval ennyi hétvégi kis lazítás és kitérő után újult erővel vetettem magam a tanulás tengerébe. Ez persze nem igaz, de jól hangzik, valójában szenvedek, mint disznó a jégen. (El ne felejtsem ez jogvédett: köszönet Kiszin tanárúrnak h ezt hátrahagyta az utókornak). Ezt egyébként nem könnyíti meg hogy túl vagyunk a fordulóponton, vagyis a nap már nem jelenik meg az égbolton. Nem is tudok felkelni reggelente. De ezt a pár napot még kihúzom, igyekszem a minden tőlem telhetőt megtenni, hogy aztán az utolsó két hetet nyugodt szívvel élvezhessem ki.

Végül, de elsősorban drága egyetlen nővéremnek ajánlanám a számot, amit megígértem. Csak hogy tudd hogy sokat gondolok Rád.

5 megjegyzés:

Buzivadász írta...

Csá! Úgy nézem elég nagy a pangás hozzászólások terén, ezért feldobnám valamivel.

Két városi rendőrt elküldenek falura szolgálatot teljesíteni.
Telnek múlnak a napok és szomorúan konstatálják,
hogy semmi az ég egy adta világon nem történik a faluban.
Ám egyik nap látják, hogy egy bácsi tejet csinál a vízből. Oda is sietnek hozzá.
- Bátyám mi ez a szerkezet?
- Ez kérem a tehén?
- Tehééén??
- Tehén ahhát...
- És ez hogy működik báttya?
- E kéremtépen ú ho adol nékije vizet és tejet csinán belülle.
Na másnap mikor a szolgálat véget ért elmennek vesznek ők is egy tehenet.
Az egyik rendőr a tehén fejénél a másik bedig a tőgyénél helyezkedik el.
Megszólal az egyik. Na a művelet indul. Belenyomja a tehén fejét egy vödör vízbe,
de nem történik semmi. Erre megszólal a társa:
- Te komám nyomjad a fejét mélyebbre hátha az a baj.
Így is tesz jó mélyre lenyomja a tehén fejét a vödörbe,
aki ijedtében lefossa a másik rendőr.
Erre felüvölt a rendőr:
- NE ILYEN MÉLYRE B@SZOD! EZ MÁR A SARAT SZIVATTYÚZZZAAAA!!!

Bogi21 írta...

Szia Máté!
Élvezettel olvasgatom északi tudósításaidat. Jó a stílusod- persze Apádéhoz hasonlitom -, remélem az eus vizsgád sikerült. Várunk haza! Nem úszod meg, hogy nekünk is tarts egy kis beszámolót! Üdv.: Bogi

Máté írta...

Jól esik, hogy ennyien kíváncsiak arra mi történik velem...szóval a személyes beszámolónak is állok elébe :) talán nem is olyan sokára, mert egyre gyorsabban telik az idő az utolsó néhány hétben.

Névtelen írta...

Máté

Tegnap voltam TIK-ben és olyan nőt láttam,hogy háromszor is el tudtam bújni mögötte

Máté írta...

Szerintem az egy tukor volt Tamas. De koszi h megosztottad ezt az elmenyt...